Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ράμα: Τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές της Αλβανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Εντι Ράμα και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

 Αυτοδυναμία για τον Έντι Ράμα

Με την τελική καταμέτρηση των ψήφων να αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε την Τρίτη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κέρδισε αρκετές ψήφους στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής για να εξασφαλίσει την τρίτη θητεία του ως κυβερνών κόμμα.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Αλβανίας δήλωσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα κέρδισε το 48,5% των ψήφων, που ισοδυναμεί με 74 έδρες στο 140μελές κοινοβούλιο, με την καταμέτρηση πάνω από το 95% των ψήφων, .

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Δημοκρατικό Κόμμα ήρθε δεύτερο με 39,3% ή 59 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισαν τέσσερις και τρεις έδρες, αντίστοιχα.

Σε ένα συλλαλητήριο υποστηρικτών του στα Τίρανα, ο Έντι Ράμα ζήτησε από την αντιπολίτευση τη συνεργασία και την υποστήριξή της σε προγραμματισμένες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Αλβανών, όχι μόνο εκείνων που μου έδωσαν την τρίτη εντολή”, δήλωσε ο Ράμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img