Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Εκλογές στην Αλβανία: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων – Προβάδισμα Ράμα

Να προηγείται δείχνουν τον Έντι Ράμα τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλβανία.

Η διαδικασία των εκλογών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής ενώ τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά περίπου 48 ώρες από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες.

Η καταμέτρηση στο 20% των ψηφοδελτίων έδινε προβάδισμα στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα με 50% έναντι 38.3% της Ενωμένης αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και 7.1% του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης. Ωστόσο για τους εκλογικούς παρατηρητές τίποτα δεν έχει κριθεί επισημαίνοντας πως η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε από τις κάλπες σε εκλογικές περιφέρειες όπου παραδοσιακά κυριαρχεί το Σοσιαλιστικό Κομμα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι πάγιες πολιτικές επιρροές, γεωγραφικά, διατηρούνται στη χώρα, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να έχει προβάδισμα στον Νότο ενώ η αντιπολίτευση στον Βορρά.

HTML tutorial

Σε κάθε περίπτωση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μετριάζουν τον ενθουσιασμό- από χθες το βράδυ- της αντιπολίτευσης για θρίαμβό της στις εκλογές, αλλά μένει να μετρηθούν και τα ψηφοδέλτια στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου αναμένεται να κλείσει η ψαλίδα. Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης εξελίσσεται σε ήρεμο κλίμα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων