Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Εκλογή νέας ηγεσίας στη ΝΔ ζητά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου που θα οδηγήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα ζητά με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης.

Ο κ. Κιουτσούκης τονίζει ότι «κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα ασύμβατη με την ιστορία της και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα».

Για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζει απαιτείται «γενναία αυτοκριτική και επιστροφή στις ριζοσπαστικές-κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης» και ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά «να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί», προκειμένου να επιτευχθεί «η ταχεία επανασυσπείρωση, ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img