Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογή Προέδρου από το λαό ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άποψη ότι “ο τόπος για να προκόψει χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεννόησης” εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ’ ευθείας από το λαό.

“Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Ελλάδα δεν θα βγει από τη βαθιά κρίση στην οποία μπήκε, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Ό,τι διαρθρωτικές αλλαγές κι αν κάνουμε δεν φτάνουν. Χρειάζονται βαθύτερες τομές που είναι μόνο οι συνταγματικές τομές. Γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση; Σήμερα δυστυχώς ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί. Ύβρεις ανταλλάσσονται αντί να γίνεται διάλογος”, είπε συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε μάλιστα ότι είχε την ελπίδα πως στην αναθεώρηση θα υπήρχε ανταπόκριση από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ξεκάθαρα δήλωσε την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

“Και, πάντως, θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές.Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να τελειώσει τετραετία, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος”, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και αποσύνδεση της διαδικασίας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Real.gr ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ by realmedialive

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων