Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Έκοψαν θέατρο, μουσική, σινεμά οι Έλληνες λόγω κρίσης

H οικονομική κρίση που αναγκαστικά περνούν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, έχει περιορίσει σε ποσοστό 15% τις εξόδους τους.

Η έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για την πολιτιστική κατανάλωση είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι η οικονομική κρίση έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα και σε αυτόν τον τομέα της ελληνικής καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα του ΕΚΚΕ, που δημοσιεύει η Καθημερινή, η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει περιορίσει σε ποσοστό 15% τις εξόδους των Ελλήνων.Πιο αναλυτικά, τη μεγαλύτερη μείωση έχουν δεχθεί τα μπουζούκια σε ποσοστό 45,7% και τα ρεμπετάδικα κατά 51,4%.

Όσον αφορά στο πεδίο της μουσικής η κατηγορία των ανενεργών φτάνει το 62%, στο θέατρο-χορό το 78%, ενώ στο σινεμά περιορίζεται στο 40%.

«Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρούνται στην κατανάλωση πολιτιστικών προϊόντων από τους μικρομεσαίους, όπως μικροεπιχειρηματίες ή μικροβιοτέχνες και μαγαζάτορες, αλλά και όσους ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες», τονίζει ο Δημήτρης Εμμανουήλ, διευθυντής ερευνών του ΕΚΚΕ και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου.

pinaksss

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων