Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο της Ακρόπολης

Παιδιά και γονείς «ταξιδεύουν» στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου μέσα από ευφάνταστες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Αμαλίας 56)

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν οι δύο φορείς στο πλαίσιο της έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν την έκθεση, ανακαλύπτουν τους μύθους που κρύβονται στα 129 αριστουργήματά της, πλάθουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, σχεδιάζουν αρχαία προσωπεία και συμμετέχουν σε ένα μαγικό «οδοιπορικό» συναισθημάτων.

Επιπλέον, κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου, με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου, κάνοντας έναν περίπατο στην ψυχή του ανθρώπου, τα πάθη της οποίας εκφράζονται μέσα από το φίλτρο της αρχαίας τέχνης. Επίσης, κάθε Τρίτη από τις 10:00 έως τις 17:00, ένας αρχαιολόγος-φροντιστής θα βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, από το οποίο προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες για ερωτήσεις και διάλογο για θέματα του Μουσείου και της αρχαιότητας, αλλά και για τα αντικείμενα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες  είναι δωρεάν (για όλα τα παιδιά και έναν γονέα-συνοδό). Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη, ενώ λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων