Μάλιστα ο κ. Πιερακάκης φέρεται να δηλώνει κώλυμα για να είναι υποψήφιος με σταυρό σε κάποια εκλογική περιφέρεια – μάλλον λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων – και να προτιμά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να είναι και εκπρόσωπος τύπου. Ο κ. Βενιζέλος δείχνει να είναι σκεπτικός για την αξιοποίηση του κ. Πιερακάκη, καθώς έχει εκφράσει από παλιά την εμπιστοσύνη του στο νεοεμφανιζόμενο στέλεχος και θα τον ήθελε σε μάχιμη θέση στην επικείμενη εκλογική μάχη. Αλλά αυτό απέχει πιθανόν από οποιαδήποτε λογική «ασανσέρ» στο εσωκομματικό «χρηματιστήριο», που θα σηματοδοτούσε η τοποθέτηση ενός άπειρου και χωρίς το ειδικό βάρος στελέχους σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.
Στην εσωκομματική φιλολογία ο κ. Πιερακάκης – ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι – εμφανίζεται ακόμη και ως… μελλοντικός δελφίνος!
Πάντως η κυρία Καϊλή τηρεί ψύχραιμη στάση και αποστάσεις από τις διεργασίες και τις ίντριγκες του παρασκηνίου, αναμένοντας και αποδεχόμενη πλήρως τις επιλογές της ηγεσίας, δηλώνοντας πρόθυμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε ρόλο της ανατεθεί.