Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Έκρηξη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ την ώρα που ήταν γεμάτο επιβάτες

Κινητήρας αστικού λεωφορείου στη γραμμή 608 (Γαλάτσι – Νεκροταφείο Ζωγράφου) εξερράγη το απόγευμα, σύμφωνα με καταγγελία, ενώ βρισκόταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εγκλωβιστούν για λίγη ώρα στο λεωφορείο επειδή μπλόκαραν οι πόρτες.

Την δημοσιοποίηση του εν λόγω συμβάντος έκανε η Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ, όπου όπως αναφέρει ο οδηγός παρενέβη άμεσα και άνοιξε τις πόρτες χρησιμοποιώντας την βαλβίδα απασφάλισης θυρών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών βλαβών που παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία τα λεωφορεία της ΟΣΥ. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η επιλογή και αγορά ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας μαζί με την γήρανση του στόλου έχουν καταστήσει την ΟΣΥ εταιρεία συνώνυμο της ανασφάλειας, υποστηρίζουν.

«Έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου την προχειρότητα που οι διοικήσεις της ΟΣΥ χειρίζονται το τμήμα της συντήρησης και επισκευής τους στόλου της. Έχουμε καταγγείλει και τα σκάνδαλα με προμηθευτές που προτιμά σταθερά η ΟΣΥ τα τελευταία χρόνια, παρά τα «σκουπίδια» που την προμηθεύει. Έχουμε καταγγείλει και διευθυντές ανεύθυνους που δεν διστάζουν να βγάζουν λεωφορεία με βλάβες προκειμένου να παρουσιάζουν άριστη εικόνα οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στους δρόμους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων