Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Έκρυθμο το κλίμα στην Ευρώπη με το θρίλερ Ρωσία – Τουρκία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, η γερμανική αριστερά καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση και να αποσύρει τους πυραύλους της από την περιοχή.

«Με την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους έπεσαν τελικά οι μάσκες των υποστηρικτών του IS στην τουρκική κυβέρνηση», αναφέρει η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ζάρα Βάγκενκνεχτ, ζητώντας από την κυβέρνηση «να καλέσει άμεσα τον Τούρκο πρέσβη και να του καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία καταδικάζει και δεν θα ανεχτεί αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά», ενώ τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει μια ανεξάρτητη έρευνα του συμβάντος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια ώρα η Γερμανική πλευρά τηρεί στάση αναμονής. Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό, οι στρατηγικοί στόχοι Γερμανίας και ΗΠΑ δεν συνέκλιναν πάντα με τη Γερμανία συχνά να ενοχλείται από την κυριαρχία της Γερμανίας σε θέματα που αφορούσαν και δικά της συμφέροντα. Χαρακτηριστική περίπτωση τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας που επέβαλαν ΗΠΑ και ΕΕ που κόστισαν στη Γερμανία πολύ.

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, φτάνει στο newsroom του Rizopoulos Post, η είδηση ότι η Γερμανία καλεί τις δύο χώρες να επιδείξουν κοινή λογική. Η Γερμανία θα βρεθεί στο επόμενο διάστημα σε φοβερά δυσμενή θέση ανάμεσα σε μία ένταση στις Ρωσοαμερικανικές σχέσεις, δεδομένου του Γερμανορωσικού άξονα που είχε σχεδιαστεί τον τελευταίο καιρό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων