Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Έξαλλος με Βενιζέλο ο Σαμαράς

Έξαλλος είναι ο Αντώνης Σαμαράς από το γεγονός ότι ο κυβερνητικός του εταίρος Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει συνεχώς το θέμα του ανασχηματισμού.

Και μάλιστα με τρόπο που ενοχλεί σφόδρα τον πρωθυπουργό αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά υποδεικνύει ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει αμέσως μόλις αποχωρήσει η τρόικα (που δεν έχει έρθει ακόμη) από την Αθήνα.

Σε πρώτη φάση ο κ. Βενιζέλος προσδιορίζει τον χρόνο του κυβερνητικού ανασχηματισμού, όμως ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται ότι σε λίγο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε υποδείξεις προσώπων.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι το υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα κουτσά στραβά λειτουργεί. Ως εκ τούτου λέει στους συνεργάτες του στο Μαξίμου ότι δεν έχει κανέναν λόγο να ανακατέψει την τράπουλα προκαλώντας και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όπως επίσης λέει ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να βάλει στην κυβέρνηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να νιώθει σε καθημερινή βάση την αναπνοή του. Πολλοί πιστεύουν πια ότι το μυστικό αυτό του ανασχηματισμού-εάν ασφαλώς γίνει- θα είναι ακριβώς η συμμετοχή ή μη του κ. Βενιζέλου στο νέο σχήμα. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείξει σημάδια απόσυρσης από την διεκδίκηση ρόλων τότε ενδεχομένως και να “σπρώξει” κάπως τον κ. Σαμαρά στην λήψη των αποφάσεών του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων