Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Εξομολόγηση Τράγκα: Ήμουν δυόμιση μήνες τυφλός και δε το ήξερε κανείς

​Για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μιλάει σε συνέντευξή του ο Γιώργος Τράγκας: «δεν αισθανόμουν πως είμαι λεπρός επειδή έχω διαβήτη. Έχω την αμερικανική νοοτροπία σύμφωνα με την οποία αν είσαι άρρωστός το δηλώνεις για να ξέρουν και άλλοι με ποιον έχουν να κάνουν. Εγώ είδα το διαβήτη σαν ύπουλο φίλο. Σκέφτηκα πως αν του κάνω τα χατίρια, τον συντροφεύω καλά και προσέχω θα μπορέσω να επιμηκύνω τη ζωή μου ενώ αν του πάω κόντρα θα με χτυπήσει.»

Ο δημοσιογράφος παραδέχεται πως αν και πρόσεχε αρκετά δεν ήταν πάντα ρόδινα τα πράγματα με τον διαβήτη, αφού έφτασε σε σημείο να χάσει τελείως την όραση του: «πράγματι μου προκάλεσε μία ζημιά. Έκανα δύο εγχειρήσεις στα μάτια λόγω οπίσθιου πυρηνικού καταρράκτη . Δεν έβλεπα τίποτα. Κανείς δεν ήξερε πως ήμουν δυόμιση μήνες τυφλός. Έβλεπα ένα “γάλα” μπροστά μου» ολοκληρώνει.

Ο Γιώργος Τράγκας εξομολογείται πως ήταν μία πολύ άσχημη περίοδος της ζωής του αφού δεν μπορούσε να δει τη γυναίκα που αγαπάει ούτε ντυμένη ούτε γυμνή ενώ προσθέτει: «θυμάμαι ότι έβγαινα σαν τις νυχτερίδες. Από το στρες της δουλειάς αλλά και την πικρία μου από ένα κακό που έκανε ο δόλιος ο Γιώργος Παπανδρέου εναντίον της οικογένειάς μου επιδεινώθηκε ο καταρράκτης και έπαθα τύφλωση. Ήμουν χάλια το καλοκαίρι του 2012»

Ο δημοσιογράφος την περίοδο εκείνη έβγαινε στην τηλεόραση φορώντας γυαλιά, τα οποία όπως επισημαίνει, δεν του πρόσφεραν τίποτα. Αργότερα του έβαλαν ένα ειδικό τζάμι για να βλέπει μακριά και αργότερα αποκαταστάθηκε πλήρως η όρασή του.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, εξηγεί πότε και πως ανακάλυψε πως έχει ζάχαρο: «σκίζονταν τα χείλια μου. Έβγαλα και ένα μικρό απόστημα στα απόκρυφα σημεία. Πήγα στο γιατρό φοβούμενος για το χειρότερο και έκανε εξέταση ζαχάρου. Έδειξε 4, 3 και ο γιατρός απόρησε πως είμαι ακόμα όρθιος αφού θα έπρεπε κανονικά να είμαι σε κωματώδη κατάσταση. Από 42 ετών κάνω ενέσεις με ινσουλίνη. Είμαι διαβητικός β τύπου. Κάνω τρεις ενέσεις τη μέρα»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων