Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα για τις ρευματικές παθήσεις

«Το Σώμα σου μιλάει – Άκουσε το» παροτρύνει τους Έλληνες να αφουγκραστούν τα καλά αλλά και τα… ανησυχητικά μηνύματα που τους στέλνει το σώμα τους η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στην Ελλάδα ζουν περίπου 70.000 έως 100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που πλήττονται σημαντικά από την εξέλιξη της νόσου καθώς το 25% αναγκάζεται να διακόψει την εργασία του μέσα σε πέντε χρόνια. Υπό το βάρος της ασθένειας και του στιγματισμού ζει όμως και το 30% των ασθενών καθώς σύμφωνα με μελέτη διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους φοβούμενοι τη διάκριση και την απώλεια της εργασίας.

Η εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας θα καλύψει όλη την επικράτεια με έμφαση στις περιοχές όπου η παρουσία ρευματολόγου ή ρευματολογικής κλινικής είναι περιορισμένη. Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση για άλλες ρευματικές παθήσεις, πλην της αρθρίτιδας, όπως το σκληρόδερμα και ο συστηματικός Ερυθυματώδης Λύκος που εκδηλώνονται πλέον συχνότερα.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει  ειδική ιστοσελίδα (www.tosomasoumilaei.gr) η οποία λειτουργεί ως ενημερωτικό portal για τις ρευματικές παθήσεις και θα περιλαμβάνει και διαδραστικά εργαλεία (συμπλήρωση ερωτηματολογίων –  διεξαγωγή ερευνών – κ.α) που θα διαχειρίζεται ομάδα εργασίας της επιστημονικής εταιρίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων