Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Έξωση στα στρουμφάκια;

Οι επισκέπτες έρχονται στο ισπανικό χωριό Júzcar από το 2011, καθώς τα σπίτια τους είναι ζωγραφισμένα με μπλε χρώμα και είναι γνωστό ως το στρουμφοχωριό.

Δυστυχώς, το πολύχρωμο χωριό δεν θα είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει αυτή τη φανταστική αποικία των μικρών, μπλε ανθρωπόμορφων πλασμάτων που ζουν σε σπίτια με σχήμα μανιταριού, γιατί έχει εκδοθεί απόφαση πως όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα στρουμφάκια πρέπει να σταματήσουν από σήμερα.

Το Júzcar είναι ένα μικρό χωριό στην Ανδαλουσία με πληθυσμό περίπου 250 κατοίκων και ήταν παλιά γεμάτο ασβεστωμένα σπίτια. Το 2011, η Sony Pictures κέρδισε συμφωνία από τους χωρικούς να χρωματίσει κάθε μπλε κτίριο το 2011 για να προωθήσει την ισπανική πρεμιέρα της ταινίας The Smurfs 3D, Los Pitufos. Το χωριό επελέγει επειδή είναι διάσημο για τα μανιτάρια του, και τα στρουμφάκια, βέβαια, αγαπούν τα μανιτάρια. Οι ζωγράφοι μπήκαν και κάλυψαν ολόκληρη την πόλη με 4200 λίτρα μπλε χρώματος, σε αυτό που επρόκειτο να είναι μια προσωρινή διαφημιστική καμπάνια.

Ωστόσο, μετά τη θετική αντίδραση που η πολύχρωμη μετατροπή συγκέντρωσε, οι κάτοικοι αποφάσισαν να κρατήσουν τα σπίτια τους μπλε μόνιμα έτσι ώστε να προωθήσουν το χωριό Júzcar, καθώς πρόκειται για το μόνο στον κόσμο «χωριό των Στρουμφ.»

Οι τουρίστες επισκέπτονται το σημείο όπου Στρουμφάκια είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους και οι ντόπιοι ακόμη σαν στρουμφάκια για φωτογραφίες. Πουλάνε επίσης αναμνηστικά και τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι μετά από διαμάχη με τους κληρονόμους του δημιουργού των χαρακτήρων, Pierre Culliford, οι χωρικοί οφείλουν να πληρώσουν το 12% των δικαιωμάτων για όλα τα εισοδήματα που σχετίζονται με τα στρουμφάκια.

Πάντως, ο δικτυακός τόπος του συμβουλίου έφερε μια ειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο του δημάρχου λέγοντας ότι από σήμερα ο Júzcar έχει χάσει τώρα την άδεια να εμπορεύεται τον εαυτό του ως στρουμφοχωριo.

Έτσι, χωρίς να μάθουμε το γιατί, δυστυχώς, δεν θα υπάρχει πια ένα αληθινό στρουμφοχωριό και άλλα μπλε πλάσματα γελοιογραφίας που θα φωτίζουν τους δρόμους. Ευτυχώς, το χωριό θα παραμείνει μπλε, οπότε θα αξίζει μια επίσκεψη για την μοναδικότητά του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων