Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Έκτακτη ενίσχυση αγροτών με το μήνα βάσει περσινού εκκαθαριστικού προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας έλαβε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υποστηρίζει την ένταξη των αγροτικών – κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών στο Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δις ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους, ενώ πρότεινε επίσης την επιδότηση και των αγροτών όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Σε σχέση με τους αγρότες ο Σταύρος Αραχωβίτης, υπεύθυνος αγροτικού που συμμετείχε επίσης στην τηλεδιάσκεψη, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την επιδότηση και των αγροτών, όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα, μέχρι τα τέλη τα Μαΐου.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκησε περισσότερη από 1,5 ώρα συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πρωτογενή παραγωγή από την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τομέας παραγωγής με τις ιδιαιτερότητες του. Στον διάλογο που ακολούθησε ζήτησε διευκρινίσεις και άκουσε τις προτάσεις των παραγωγών.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις μέτρων που έχει παρουσιάσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο του Προγράμματος Μένουμε Όρθιοι

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης παροχής μικροπιστώσεων μέσα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προχωρά η κυβέρνησης της ΝΔ και πρότεινε μέτρα στήριξης κάθε κλάδου ξεχωριστά με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσω του εργαλείου των έκτακτων κρατικών ενισχύσεων (de minimis), τη συνεισφορά στην απορρόφηση προϊόντων μέσω κοινωνικών δομών και κρατικών υπηρεσιών, την άμεση εφαρμογή της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, την αναβολή καταβολής υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες τόσο των παραγωγών όσο και των συνεταιρισμών.

Μνεία τέλος έκανε στην αδικία που υφίστανται οι αγρότες και οι παραγωγοί, καθώς, όλως παραδόξως, η κυβέρνηση τους εξαιρεί από την εξαγγελθείσα έκπτωση κατά 25% στις ασφαλιστικές εισφορές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων