Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Έκτακτο: Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα για τη μετάλλαξη Δ

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για μπαρ, εστιατόρια και υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες για να μπει «φρένο» στη μετάλλαξη Δέλτα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Εβδομάδα ανακοινώσεων για εστίαση και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
«Συναγερμό» έχει σημάνει στη χώρα μας η έκρηξη των κρουσμάτων και ο φόβος επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα, με τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας να τοποθετούνται για τα μέσα της εβδομάδας και μετά, καθώς πλέον επανεξετάζονται όλα.

Η μείωση των νέων εμβολιασμών που προγραμματίζονται, αλλά και ο ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός πολιτών άνω των 60 οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, προκαλούν ανησυχία για την δυνατότητα αντιμετώπισης ενός τέταρτου κύματος και κυρίως από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να είναι οι πρώτοι που αναμένεται να «επιστρατευθούν» εντός του Ιουλίου, ενώ σειρά θα πάρουν οι υγειονομικοί με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων