Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Έλα Τσίπρα να δεις τα παιδιά σου: Ξεκινάνε καταλήψεις στα σχολεία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις σε σχολεία όλης της χώρας ενάντια στην κυβέρνηση με σειρά αιτημάτων όπως η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Στην Αθήνα διοργανώνεται μαθητικό συλλαλητήριο στις 2 Νοεμβρίου, στις 12.00 στα Προπύλαια και συναυλία δύο ώρες πριν.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της έχει κηρύξει στάση εργασίας για την ίδια μέρα από τις 11.00 έως τις 14.00 και καλεί σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση. Να στηρίξουν το μαθητικό συλλαλητήριο καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Ο γύρος των κινητοποιήσεων θα είναι σκληρός ενώ θα έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε πρωθυπουργό – πρώην καταληψία να συνιστά ψυχραιμία και να ζητά από τους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Γιατί οι κινητοποιήσεις θα κρατήσουν καιρό. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι αριστερές δυνάμεις εκτός κοινοβουλίου θα αναζητήσουν τη θέση τους στον πολιτικό χάρτη της χώρας, ειδικά μετά την ήττα που υπέστη η αριστερά με τη συνθηκολόγηση και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα απαιτήσουν τη θέση τους μέσα από κοινωνικά κινήματα.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ του 2008, δεν είναι καθόλου τυχαία!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων