Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Ελέφαντας εισέβαλε σε σπίτι στην Ταϊλάνδη

Ένας πεινασμένος ελέφαντας στην Ταϊλάνδη προκάλεσε ζημιά περίπου 1400 ευρώ για να κλέψει μια σακούλα ρύζι.

Μία γυναίκα ξύπνησε τα ξημερώματα της Κυριακής από θορύβο και ανακάλυψε πως ένας αρσενικός ελέφαντας είχε μπει μέσα στο σπίτι της, σπάζοντας τον τοίχο και έψαχνε φαγητό με την προβοσκίδα του στα ντουλάπια της.

«Αυτός ο ελέφαντας είναι πολύ γνωστός στην περιοχή. Ήρθε στο σπίτι μας ξανά πριν από περίπου 2 μήνες, αλλά τότε δεν πείραξε τίποτα. Μιλήσαμε με τους τοπικούς αξιωματικούς του γειτονικού πάρκου και μας είπαν να μην κρατάμε φαγητό στην κουζίνα επειδή η μυρωδιά προσελκύει τους ελέφαντες, γι’ αυτό ακολουθήσαμε τις συμβουλές τους», είπε η γυναίκα, όπως αναφέρει η Guardian.

Σύμφωνα με ένα ειδικό, «Δεν το έκανε επειδή ήταν ιδιαίτερα πεινασμένος, καθώς το φαγητό στη ζούγκλα παραμένει το ίδιο. Υπάρχει πληθώρα και αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά μερικές φορές μεμονωμένοι ελέφαντες βιώνουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους. Οι διατροφικές συνήθειες των ελεφάντων έχουν επίσης αλλάξει τώρα που έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο περισσότερο. Έχουν αρχίσει να τους αρέσουν τα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων