Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για κορωνοϊό: «Μετά την καραντίνα θα είμαστε θετικότεροι άνθρωποι»

Για το Πάσχα στην περίοδο του κορωνοϊού και την καραντίνα μίλησε η βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έστειλε και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: «Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορωνοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους», είπε η κυρία Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού και τον… αναγκαστικό εγκλεισμό αρκετών ομάδων πληθυσμού στο σπίτι, σημείωσε ότι το βρίσκει θετικό. «Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα» πρόσθεσε.
Μιλώντας για το Πάσχα που θέλει να θυμάται η ελληνίδα ιστορικός είπε: «Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».

Παράλληλα, κλείνοντας την παρέμβασή της η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ έστειλε τη δική της ευχή για την επόμενη μέρα λέγοντας: «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων