Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Η Ελλάδα του pole dancing

Ο χορός σε στύλο, το pole dancing, έχει συνδεθεί με τις κοπέλες που κάνουν strip show. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, όπως με πληροφορούν φίλοι που παρακολουθούν τις τάσεις του γυναικείου πληθυσμού, πολλές Ελληνίδες  δοκιμάζουν να μάθουν αυτή τη μορφή χορού, που είναι ταυτόχρονα και ένας τρόπος αερόβιας άσκησης.

Είτε πρόκειται για απλές νοικοκυρές, είτε για καταξιωμένα στελέχη στον επαγγελματικό στίβο, δεν χάνουν με τίποτα το «ραντεβού των 6» για pole dancing. Η νέα αυτή μόδα ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό δεν γνωρίζει γεωγραφικούς, ταξικούς ή μορφωτικούς φραγμούς. Εξαπλώνεται οριζόντια και γρήγορα,  σαν επιδημία.

Μια ανάγνωση αυτής της τάσης των Ελληνίδων από τους άντρες,  είναι να πούμε πως «δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την κρίση, από τα δικά μας άγχη και επιλέγουν να ζουν στην κοσμάρα τους».  Μάλλον όμως θα τις αδικούσε. Προσωπικά πιστεύω ότι επιλέγουν να κάνουν ένα είδος χορού/γυμναστικής που είναι πραγματικά δύσκολο και επίπονο, ξεπερνούν προκαταλήψεις και στερεότυπα, αναζητώντας κάτι που θα τους προσδώσει αυτοπεποίθηση.  Είναι αν θέλετε η γυναικεία απάντηση σε αυτό το κλίμα στρες και κατάθλιψης που κάνει το σύνολο σχεδόν του αντρικού πληθυσμού να φυσάει και να ξεφυσάει  σαν χαλασμένη ατμομηχανή τραίνου, ακόμη και στις μέρες των υποτιθέμενων διακοπών. Είναι μια ιδιότυπη μορφή γυναικείας αντίστασης για να «φεύγει το μυαλό» από το δίλημμα αν είναι προτιμότερη  μια συντεταγμένη διάλυση της Ευρωζώνης σε αυτή τη φάση από μια ανεξέλεγκτη,  υπό άλλες πιο ακραίες συνθήκες στο μέλλον. Σου λένε άσε αυτά τα ερωτήματα να τα απαντήσει ο Ρουμπινί που τα ξέρει καλύτερα.

Άλλωστε και ολόκληρη η Ελλάδα τι κάνει; Μήπως δεν γυρίζει γύρω από τον άξονά της; Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε 11,5 δις (για τα οποία κανείς δεν είχε μιλήσει ) και όσο τα ψάχνουμε τόσο αυτά αυξάνονται. Έφθασαν τα 13,5 δις ήδη κι αν συνεχίσουμε να τα ψάχνουμε για λίγο ακόμη,  δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 15 με 16 δις.  Υπό μία έννοια και η ελληνική οικονομία κάνει δύσκολες ασκήσεις pole dancing εδώ και τρία χρόνια.

Μήπως κι ο Σαμαράς που θα πάει να τη δει τη Μέρκελ, στην ουσία τι θα κάνει;  Αυτό ακριβώς. Μερικές δύσκολες φιγούρες pole dancing μπροστά στην γερμανίδα Καγκελάριο, καθώς γνωρίζει άριστα πως η επιζητούμενη επιμήκυνση για τη λήψη μέτρων είναι  ουσιαστική προϋπόθεση για την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησής του.

Σε κάθε περίπτωση όσο γυρίζει κανείς γύρω από τον άξονα, έχει ελπίδες. Το κακό είναι όταν κάτσεις πάνω σε αυτόν!

ΥΓ: Το γυναικείο μυαλό είναι πάντα προνοητικό. Βλέποντας τα «κατορθώματα» των διαδοχικών και εναλλασσόμενων κυβερνητικών «φωστήρων», θυμήθηκε μια πολύ σοφή παροιμία: «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε». 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων