Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Έλληνας μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη μαθηματική ολυμπιάδα στη Βραζιλία

Ο Βασίλης Γεωργιάδης, μαθητής Γ’ Λυκείου Θεσσαλονίκης κατέκτησε ένα από τα χρυσά μετάλλια στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, όπου η ελληνική παρουσία ήταν γενικότερα επιτυχημένη, με πλούσια συμμετοχή στα αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Ο Βασίλης ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε κατάφερε από την περσινή εύφημη μνεία να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί, που ήταν και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την αρκετά σκληρή προετοιμασία που έκανε τα προηγούμενα έτη.

«Είχα από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, αλλά στράφηκα στο διαγωνιστικό κομμάτι από την Α’ Λυκείου. Χρειάστηκε μια καλή προετοιμασία τόσο στο σχολείο, αλλά κυρίως στο σπίτι με πολύ εξάσκηση. Κυρίως μελετούσα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών»  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μαθητής έλυσε στην Ολυμπιάδα τέσσερα από τα έξι θέματα (στην θεωρία αριθμών, άλγεβρα, συνδυαστική, γεωμετρία), συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς, χαρακτηρίζοντας υψηλό το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων, αλλά εφικτό για μαθητές που ασχολούνται με την επιστήμη.

Ο Βασίλης πραγματοποίησε μια εξίσου επιτυχημένη πορεία και στις πανελλαδικές εξετάσεις και σκοπεύει να φοιτήσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ενασχόληση με τα μαθηματικά που είναι η μεγάλη του αγάπη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων