Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Έλληνας πολεμάει στο πλευρό των τζιχαντιστών

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Στο πλευρό των τζιχαντιστών πλέον πολεμάει και έλληνας. Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, ήταν αποκαλυπτικό: Η CIA έχει δώσει στοιχεία στις ελληνικές αρχές που δείχνουν πως ένας έλληνας ηλικίας 27 χρονών βρίσκεται από τον Ιούλιο σε στρατόπεδο στη Συρία πολεμώντας για το ISIS.

Ο νέος άνδρας φαίνεται πως έχοντας ήδη ελληνική υπηκοότητα πήρε και την ελληνική ιθαγένεια το 2001.

Δεν είναι μόνο όμως ο νέος που πολεμάει, αλλά και η Συριακής καταγωγής μητέρα του που ζει στην Ελλάδα εμφανίζει πολύ έντονη δραστηριότητα στα social media γράφοντας διθυράμβους για το γιο της και τη δράση του στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Το θέμα έχει περάσει σε πρώτη προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές γιατί η πίεση από την CIA είναι μεγάλη για την εντατικοποίηση των ερευνών.

Παράλληλα υπήρξε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 που αποκάλυπτε το γεγονός ότι στην Ελλάδα εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από την ελληνική αστυνομία η οποία παραδέχτηκε, ωστόσο ότι ερευνά της αποκάλυψε παράνομη εταιρία στο Μαρκόπουλο που εκπαίδευε μηχανικούς αεροσκαφών σε έλληνες και αλλοδαπούς.

Το πρόβλημα με τους Ευρωπαίους που αποφασίζουν να πολεμήσουν στον ιερό πόλεμο των ισλαμιστών έχει πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, μελετάται μεταξύ άλλων η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους ευρωπαίους υπηκόους ταξιδεύουν στις εμπόλεμες ζώνες χωρίς σαφείς λόγους.

Αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό πέραν της πορείας του πολέμου στην άπω ανατολή, είναι το πώς θα αντιδράσουν οι κοινότητες μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες. Είναι αισθητός πια ο φόβος ότι υπάρχουν μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες που είναι στόχος της πολεμοχαρούς ιδεολογίας της ISIS.

Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος για τις δικές μας κοινωνίες είναι ότι δεν θα αργήσουν να δυναμώσουν οι φωνές από ακραίους εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους ενάντια σε κάθε μουσουλμανικό στοιχείο που ζει στις πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας. Πρέπει η ειρήνη στις πόλεις να διαφυλαχθεί καθώς και η αντίσταση σε κάθε ξενοφοβικό στοιχείο που θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να σπείρει μίσος, ανασφάλεια και ξενοφοβία στους πολίτες των πολυπολιτισμικών πόλεων της Ευρώπης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων