Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ελληνική χροιά στη λίστα των 30 under 30 του περιοδικού Forbes

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes παρουσιάζεται η λίστα με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. 

Η λίστα αυτή φέρει μέσα της και “το ελληνικό χρώμα”! Ειδικότερα μέσα στην λίστα υπάρχουν στην κατηγορία «Social Entrepreneurs»  οι 3 συνιδρυτές της Ελληνικής οργάνωσης Ethelon ο Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας εταιρικού κόσμου, ΜΚΟ και εθελοντών.

Να επισημάνουμε βέβαια πως από την ίδια λίστα έχουν περάσει ονόματα όπως η Maria Sharapova, ο John Collison και η Adele… Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πώς στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Hope Hicks, εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας του Donald Trump, οπως και ο Stephen Curry, από τους κορυφαίους pointguards στο NBA.

Ακόμη μία συμμετοχή στην αντίστοιχη λίστα, της κατηγορίας με τίτλο “Νέοι Πολιτικοί” είναι και αυτή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Ο 29χρονος Έλληνας, που σήμερα είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκε τον Μάϊο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη το Youth of the European People’s Party, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη, 60 οργανώσεις από 40 χώρες, ενώ είναι συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων