Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ελληνικό κράτος: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες στη βουλή είναι απόρροια των πολιτικών δημόσιας τάξης που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικότερα η υφιστάμενη. Η ανοχή και η υποχωρητικότητα απέναντι στους εγκληματίες που στη προκειμένη λέγονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι αυτή που δίνει τον χώρο ώστε αυτά τα άτομα να προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες.

Η γενικότερη κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης είναι απαράδεκτη. Λαθρομετανάστες, τσιγγάνοι και αντιεξουσιαστές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ιδιότυπα γκέτο εντός των αστικών κέντρων και συγκεκριμένα της Αττικής. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι έρμαια των απόψεων του κάθε υπουργού και της κάθε κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί φοβούνται να εφαρμόσουν τον νόμο και λειτουργούν τις περισσότερες φορές κατόπιν πολιτικών εντολών προκειμένου να μην χαρακτηριστούν προκλητικοί ή επιθετικοί. Εν έτη 2015 η αστυνομία δεν μπορεί να έχει συνεχή παρουσία στη πλατεία Εξαρχείων ενώ στους καταυλισμούς των τσιγγάνων όταν εισέρχεται περιπολικό δέχεται πυροβολισμούς κατά κανόνα.

Συνεπώς, το χθεσινό περιστατικό δεν πρέπει να μας φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο αφού ήταν αναμενόμενο μετά από τη στάση που κρατούσε η ελληνική αστυνομία τους τελευταίους δύο μήνες. Η ουσία είναι πως τα ζητήματα δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι υπό την στενή κομματική παρωπίδα των ιδεοληψιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων