Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ:Όταν η Δικαιοσύνη τιμωρεί τη «δίκαιη ανάπτυξη» ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Δεν έχουν τέλος τα προσχώματα που επιχειρούν να βάλουν στην υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού Χρυσού στα Μεταλλεία Χαλκιδικής διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι «αντιρρησίες», με την πολιτική κάλυψη της τοπικής βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη και όχι μόνον.

Έχοντας εξαντλήσει πλέον τη γκάμα των ενστάσεων, αντιρρήσεων και προσφυγών – τις οποίες έχει απορρίψει ΟΛΕΣ η ελληνική δικαιοσύνη δικαιώνοντας την εταιρεία – αυτή τη φορά κατέφυγαν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής. Η επιδίωξη ήταν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της εναπόθεσης εξορυκτικού υλικού στη θέση Κοκινόλακας, όπου ο Ελληνικός Χρυσός έχει δημιουργήσει, με εγκεκριμένη τεχνική άδεια, χώρο υγειονομικής ταφής. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συνυπέγραψαν την αίτηση ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση» , ο Αθλητικός Σύλογος Ιερισσού GARDUUS BIKES και κάποιοι ιδιώτες. Το αστείο της ιστορίας είναι πως κάποιοι εκ των συλλόγων αυτών έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Ελληνικό Χρυσό για δραστηριότητές τους αλλά αυτό δεν είναι παράξενο.

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου!

Διαστρέφοντας λοιπόν την πραγματικότητα καθώς το έργο συμβάλλει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση, οι εν λόγω φορείς της Ιερισσού που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνταν στο αίτημά τους την «ύπαρξη σημαντικών κινδύνων για την υγεία των κατοίκων». Παρά ταύτα, το δικαστήριο απέρριψε προχθές το αίτημα και η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδωσε την καθαρή απάντησή της.

HTML tutorial

Είναι δίκαιο η επένδυση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Είναι δίκαιο να έχουν δουλειά πάνω από 2000 άνθρωποι και να μην φύγουν μετανάστες. Είναι δίκαιο να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποφέροντας σημαντικά έσοδα για το δημόσιο, την ώρα μάλιστα που κόβονται οι συντάξεις. Είναι δίκαιο τα παιδιά που φοιτούν σε πολυτεχνικές και πανεπιστημιακές σχολές και παίρνουν ένα πτυχίο μεταλλειολόγου, μηχανολόγου, γεωλόγου, κ.ά να έχουν μια προοπτική για δουλειά στον τόπο τους κι αυτή δεν θα τους τη δώσει πλέον κανένα δημόσιο αλλά οι επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στον ορυκτό πλούτο.

Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Και μπορεί να την επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του στα λόγια αλλά δεν εννοούν, όπως φαίνεται, τίποτα απ’ όσα λένε. Στην πράξη, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης «ροκανίζει χρόνο» στέλνοντας την επένδυση στη διαιτησία. Στην πράξη, σύλλογοι που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν λυσσωδώς να βάλουν λουκέτο με κάθε τρόπο στην επένδυση. Για να υπάρχει μόνον φτώχεια. Για να υπάρχει απόγνωση. Για να φτιάχνει «σύστημα» ο ΣΥΡΙΖΑ διορίζοντας χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους στο χρεοκοπημένο δημόσιο, την ώρα που κάθε επιχείρηση και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας έχει αφανή συνέταιρο το κράτος μέσω της φορολογίας που χρηματοδοτεί καταναγκαστικά το «σύστημα»!

Σε αυτή την αδικία που συντελείται, η ελληνική δικαιοσύνη προς τιμήν της αντιστέκεται. Και με τις αποφάσεις της περιφρουρεί τη νομιμότητα έναντι του λαϊκισμού, δίνοντας προτεραιότητα στο αναπτυξιακό μέλλον που αξίζει και δικαιούται η πατρίδα μας και όχι στις φωνασκούσες εμμονές που κάνουν πολιτική καριέρα πάνω στην απελπισία των απλών ανθρώπων. Ευτυχώς!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων