Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Ελληνική start up στις 50 πιο υποσχόμενες αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε λίστα με τις 50 πιο υποσχόμενες αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μια ελληνική startup εταιρεία, η Intelligencia.

Η start up Intelligencia ιδρύθηκε από τους Δημήτριο Σκαλτσά και Βαγγέλη Βεργέτη, με εμπειρία στο χώρο των Επιστημών Υγείας. Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά τόσο των ιδρυτών, όσο και της ομάδας των συνεργατών της, η startup ισορροπεί μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Μάθησης, Ανάλυσης Δεδομένων, Τεχνολογίας, Συμβουλευτικής και Βιοϊατρικών Επιστημών.

«Είναι πολύ καλοδεχούμενη η διάκριση καθώς έρχεται να αναδείξει την εργασία μας σε ένα κρίσιμο χώρο όπως αυτός της ανάπτυξης νέων φαρμάκων. H δραστηριότητά μας είναι κατά βάση στην Αμερική, έχουμε όμως στην Ελλάδα συνεργασία με επιστήμονες υψηλού κύρους, υποστήριξη από VCs, καθώς και μία ομάδα από εξαιρετικούς ανθρώπους που διαρκώς μεγαλώνει», δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης Σκαλτσάς.

Ενώ ο κ. Βαγγέλης Βεργέτης συμπληρώνει πως «προφανώς χαιρόμαστε όταν εταιρείες με ρίζες στην Ελλάδα διακρίνονται στην Αμερική ή και σε άλλες χώρες. Ο τελικός στόχος βέβαια δεν είναι η διάκριση καθεαυτή, αλλά η σοβαρή και δημιουργική δουλειά με καταξιωμένους επιστήμονες, και η συνεργασία με κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες βιοτεχνολογίας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων