Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Το ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου στοχοποιούν Αλβανοί εθνικιστές

ο ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, στοχοποιεί ο Αλβανός εθνικιστής δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του πως… «ελληνοποιεί» αθρόα Αλβανούς.

Σε πρόσφατη εκπομπή στο Top Channel ο Μέμα δημοσιοποίησε βίντεο κρυφής κάμερας στο εσωτερικό του ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, όπου καταγράφηκαν συνομιλίες ενός Αλβανού κάτοικου της περιοχής, με υπαλλήλους της διπλωματικής Αρχής.

«Πώς αναγκάζονται οι Αλβανοί κάτοικοι να δηλώσουν Έλληνες στην Αλβανία; Τι απαιτείται από αυτά από την «Ομόνοια»; Το σχέδιο αποκαλύπτεται από τις κρυφές κάμερες και τις απειλές του ελληνικού προξενείου» αναφέρει η εισαγωγή της προκλητικής εκπομπής του Top Channel, που χαρακτηρίζει την υπόθεση «υπερσκάνδαλο».

Σύμφωνα με τον Μέμα, ο Αλβανός Οντισέα Γκρέμο ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό Προξενείο, για τους λόγους που του ανακλήθηκε η «θεώρηση ομογενειακού τύπου», υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβη επειδή συγκεκριμένος δεν προωθεί την ελληνική προπαγάνδα στο νότιο τμήμα της χώρας.
proxenos2

Εθνικιστική σελίδα στο facebook (Djemtë e laberisë) ανακοίνωσε πως θα προβεί σε διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο. «Εμείς ως πατριωτικός σύλλογος «Djemtë e laberisë», καλούμε το αλβανικό κράτος να απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο και να τον αντικαταστήσει με έναν δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πρόξενο. Εάν το κράτος δεν απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο, τότε ο τελευταίος θα αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες στην πόρτα του προξενείου για μήνες χωρίς να του επιτραπεί να λειτουργήσει μέχρι να φύγει» αναφέρει σχετική ανάρτηση.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, στοχοποιεί την Ελλάδα και μαζί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία. Τον Δεκέμβριο του 2018, με αντίστοιχο ρεπορτάζ, είχε παρουσιάσει ως… «εξτρεμιστές» τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπύρο Σπυρομήλιο, που θεωρούνται οι κορυφαίοι ήρωες του Β/Η Ελληνισμού, κατηγορώντας τους για δολοφονίες και θηριωδίες κατά των Αλβανών. Η εκπομπή του τότε, είχε «πυροδοτήσει» το κλίμα, φανατίζοντας ακραίους Αλβανούς, που επιχείρησαν να εκφοβίσουν την ελληνική μειονότητα, εισβάλλοντας στο χωριό Κρανιά του δήμου Φοινίκης -κοντά στους Αγίους Σαράντα- και καταστρέφοντας μνημείο που έχει στηθεί για τον Β/Η οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων