Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Έλον Μασκ: Έστειλε μία κάψουλα με χριστουγεννιάτικα δώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η SpaceX που ανήκει στην επιχειρηματία Έλον Μασκ προχώρησε στην εκτόξευση του 100ου πυραύλου Falcon 9, στέλνοντας μια αναβαθμισμένη κάψουλα Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με προμήθειες και δώρα.

Ξεκινώντας από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα την Κυριακή, η νεότερη, μεγαλύτερη έκδοση της κάψουλας εφοδιασμού Dragon αναμένεται σήμερα να φτάσει στον Σταθμό.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία διατήρησε δύο κάψουλες σε τροχιά ταυτόχρονα, καθώς η άλλη παρέδωσε τέσσερις αστροναύτες στο σταθμό το Νοέμβριο.

Αυτή ήταν μια αποστολή ορόσημο για τη SpaceX – σηματοδοτώντας την 21η αποστολή φορτίου για τη NASA, την 24η εκτόξευση της χρονιάς και τις 100 επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων Falcon 9.

HTML tutorial

Με το πρόγραμμα εμπορικού πληρώματος της NASA να είναι επίσημα σε εξέλιξη, η SpaceX επιδιώκει να έχει πάντα τουλάχιστον μία κάψουλα Dragon στον Διαστημικό Σταθμό.

Η κάψουλα θα παραμείνει στον Διαστημικό Σταθμό για περίπου ένα μήνα, πριν από την ολοκλήρωση πειραμάτων, και το «άδειασμά» της στον Ατλαντικό αναμένεται τον Ιανουάριο.

Εκτός από μια σειρά από χριστουγεννιάτικα δώρα και προσωπικά αντικείμενα, η αποστολή των περίπου 3.000 κιλών περιλαμβάνει δισεκατομμύρια μικρόβια και θρυμματισμένα δείγματα αστεροειδών, που θα χρησιμοποιηθούν σε βιολογικές μελέτες.

Επίσης στο δρόμο τους προς το εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά, υπάρχει μια νέα ιατρική συσκευή που παρέχει ταχεία αποτελέσματα εξετάσεων αίματος για αστροναύτες και έναν ιδιόκτητο θάλαμο που θα επιτρέπει να γίνονται πειράματα και έξω από το εργαστήριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων