Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διαθέτει τα υπάρχοντα του για να «κατακτήσει» τον Άρη

Είναι γνωστός για την αμύθητή περιουσία του, για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και συχνά για τις εκκεντρικές του δηλώσεις. Πρόκειται για τον Έλον Μασκ, τον ιδρυτή των εταιρειών Tesla και SpaceX, που μεταξύ άλλων κερδίζει και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η αξία της περιουσίας του υπερέβη τα 185 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ κατόρθωσε να πάρει τη θέση του Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon, που σταθερά ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια. Τους τελευταίους μόνο δώδεκα μήνες, ο επικεφαλής της Tesla είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 150 δισεκατομμύρια δολάρια, έπειτα από την εκτόξευση των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων κατά 740% το 2020.

Αυτή τη στιγμή η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ κοστίζει περισσότερο από όσο κοστίζουν όλες μαζί οι εταιρείες Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM και Ford.

Παρ’ όλα αυτά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε ξανά στην πρόθεσή του να πουλήσει σχεδόν όλα του τα υπάρχοντά ώστε να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο του και να οικοδομήσει μια αποικία στον πλανήτη Άρη.

Συγκεκριμένα ο Μασκ σε συνέντευξη του δήλωσε, «δεν θα έχω σχεδόν τίποτα οικονομικής αξίας, εκτός από τα μερίδια σε εταιρείες. Επίσης δεν θα χρειάζομαι και μέρος να ζώ καθώς όταν υπάρχει μεγάλος όγκος εργασίας, μου αρέσει να κοιμάμαι στο εργοστάσιο ή στο γραφείο».

Θα νοικιάσει μόνο ένα διαμέρισμα  για να μένουν τα παιδία του όταν χρειάζεται. Ο επιχειρηματίας, από τον περασμένο Μάιο όπου και ανακοίνωσε τα σχέδια του, έχει πουλήσει πολυτελή σπίτια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνέχισε: «Είναι σημαντικό να γίνει η ανθρωπότητα ένας διαστημικός πολιτισμός και μια φυλή πολλών πλανητών. Η οικοδόμηση μιας πόλης στον Άρη θα απαιτήσει πολλούς πόρους και θα ήθελα να μπορώ να επενδύσω όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό σημαίνει πολλά χρήματα». Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι ο τεράστιος πλούτος του είναι απόδειξη της προσχώρησής του στα σχέδιά του να μετακομίσει στον Άρη, εξηγώντας ότι τα δισεκατομμύρια του δεν έχουν καμία σχέση με την «προσωπική κατανάλωση».

Ο ιδρυτής του SpaceX δήλωσε ότι σκοπεύει να στείλει 1 εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη έως το 2050 και να κατασκευάσει στόλο 1.000 Starships για να τους μεταφέρει.

Και επειδή το κόστος θα είναι μεγάλο ο Μασκ δήλωσε ότι θα υπάρξουν ειδικά δάνεια για όσους δεν έχουν χρήματα αλλά και θέσεις εργασίας στον «κόκκινο πλανήτη» για να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Aπόδοση rp team: https://www.businessinsider.com/worlds-richest-person-elon-musk-dedicate-wealth-mars-colony-2021-1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων