Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Έλον Μασκ: Ποιο φέρεται να είναι το επόμενο βήμα του δαιμόνιου επιχειρηματία

Προηγήθηκε η θεαματική εμφάνιση της Tesla στο χρηματιστήριο, με δάφνες, τιμές και, φυσικά, κέρδη. Τώρα, το επόμενο βήμα για τον Έλον Μασκ φαίνεται πως είναι η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας δορυφορικού Διαδικτύου Starlink. Είναι αυτή η εταιρεία με την οποία σχεδιάζει να φέρει γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα ο Έλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «αδύνατον» -προς το παρόν- να σκεφθεί έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο και επιστροφή της σε ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς – αν και θα ήθελε να ξοδέψει περισσότερα στο κομμάτι της καινοτομίας.
Το βέβαιο είναι πως οι μετοχές της Tesla συμπεριλήφθηκαν -την προηγούμενη εβδομάδα- στον δείκτη S&P 500, με την αξία τους να έχει οκταπλασιασθεί από τις αρχές του έτους, αφού προηγήθηκε η αναγγελία πως η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στη σύνθεση του δείκτη.

Το ράλι των μετοχών έχει αυξήσει την περιουσία του Μασκ, ο οποίος είναι, πλέον, δεύτερος πλουσιότερος επιχειρηματίας στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ταυτόχρονα, η ανοδική πορεία των μετοχών έχει κάνει εκατομμυριούχους και πολλούς εκ των μετόχων της Tesla – απόλυτα λογικό.

Τώρα, ο ιδρυτής της Tesla φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας εγγραφής της Starlink, μόλις οι ρυθμοί αύξησης των εσόδων καταστούν προβλέψιμοι. Η Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) έχει ήδη θέσει σε τροχιά περισσότερους από 240 δορυφόρους για την κατασκευή του συστήματος της Starlink, όπως ανέφερε η πρόεδρος της εταιρείας, Γκουίν Σότγουελ. Μένει, πια, και η απογείωση της εταιρείας μέσω της εγγραφής της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων