Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Έλον Μασκ: Προτείνει να προχωρήσει η εξαγορά του Twitter με την αρχική προσφορά

Ο Έλον Μασκ προτείνει να προχωρήσει η εξαγορά του Twitter με την αρχική προσφορά του, για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έπειτα από αυτή την είδηση η μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο κατά 12,7%, και η τιμή της έφτασε στα 47,93 δολάρια, προτού σταματήσει η διαπραγμάτευσή της. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla του Μασκ υποχώρησε κατά περίπου 3%.

Ο δισεκατομμυριούχος διατύπωσε την πρότασή του σε επιστολή προς το Twitter, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει πριν από την πολυαναμενόμενη κόντρα του Μασκ με το Twitter σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, στις 17 Οκτωβρίου. Η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να υποχρεωθεί ο δισεκατομμυριούχος να υλοποιήσει τη συμφωνία για εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

«Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως ο Μασκ αναγνώρισε, ενόψει της δίκης, ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να νικήσει και ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα υλοποιούνταν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», σχολίασε ο Νταν Άιβς, αναλυτής της Wedbush.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Τwitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως στη συνέχεια έκανε πίσω, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία τον είχε παραπλανήσει σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών bot.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων