Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Έλον Μασκ – Τομ Κρουζ: Ετοιμάζουν ταινία που θα γυριστεί… στο διάστημα;

Αναλαμβάνοντας ένα εγχείρημα εξωφρενικά τολμηρό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ, σε συνεργασία με τη NASA και με πρωταγωνιστή τον σούπερ-σταρ Τομ Κρουζ, ετοιμάζει την επόμενη επανάσταση στο χώρο του θεάματος: Μια ταινία γυρισμένη απευθείας στο διάστημα. Προσοχή: Όχι για το διάστημα, αλλά στο διάστημα.

Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν σε αμερικανικά ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες. Επομένως, επί του παρόντος το project των Μασκ-Κρουζ καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου. Οι σχετικές αναφορές, πάντως, κάνουν λόγο για γυρίσματα τα οποία θα γίνουν σε διαστημόπλοιο της Space X.

Η φημολογία περί της εν λόγω ταινίας πυροδοτήθηκε από την επικείμενη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX, στο πλαίσιο της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, επιβάτες θα είναι αστροναύτες με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κανείς δεν έχει αναφερθεί επισήμως στην παρουσία άλλων, πχ ηθοποιών, σκηνοθετών, καμεραμέν, συνεργείων, μακιγιέζ κ.ο.κ.

Συνεπώς, μπορεί κάλλιστα η όλη φημολογία να είναι ένα νέο παραμύθι, κάτι για να ξεχνιέται λίγο η οικουμένη από την πανδημία. Ως εκ τούτου, η σχετική είδηση μεταφέρεται με κάποια επιφύλαξη. Από την άλλη, άνθρωποι σαν τον Τομ Κρουζ αλλά κυρίως τον Έλον Μασκ, έχουν αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη δημιουργική τους «τρέλα».

Με δεδομένη την τάση του Τομ Κρουζ να εμπλέκεται σε παράτολμα φιλμ, συχνά αναλαμβάνοντας αυτοπροσώπως το γύρισμα των επικίνδυνων σκηνών δράσης, η συμμετοχή σε μια ταινία γυρισμένη στο απώτερο διάστημα θα μπορούσε να αποτελεί γι’ αυτόν την έσχατη πρόκληση. Εξάλλου δεν είναι λίγο να μείνει στην ιστορία της βιομηχανίας του θεάματος σαν «ο πρώτος Χολιγουντιανός που έπαιξε με φόντο το απέραντο σύμπαν».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων