Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

ΕΛΠΕ και Πολιτεία για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας

Στην αναθεώρηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης για την περιοχή της Δυτικής Αττικής προχωρεί η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Τα ΕΛΠΕ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με εγκαταστάσεις παραλαβής αργού πετρελαίου, δύο διυλιστήρια καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και υγραερίου, δηλώνουν ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας. Όπως σημειώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε σχετική ανακοίνωση τους, η τεχνογνωσία, η υλικοτεχνική υποδομή και το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας είναι διαθέσιμα στην προσπάθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να έχει η περιοχή ένα αποτελεσματικό ΣΑΤΑΜΕ που θα διασφαλίζει όλους όσοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική.

Τα ΕΛ-ΠΕ τονίζουν ακόμη ότι η εφαρμογή της Πολιτικής για την Ασφάλεια αποτελεί δέσμευση για τη διοίκηση και υλοποιείται μέσω ενός πολύπλευρου και ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη λειτουργία, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, την προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την ενεργό συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις και σε όλες, γενικά, τις σχετικές πρωτοβουλίες των Αρχών και της τοπικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας βέλτιστες τεχνικές και μέτρα πάνω και πέραν των επιβαλλόμενων από τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Το σύνολο του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας είναι πιστοποιημένο από εξωτερικό φορέα, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια OHSAS-18001. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφεται, αναλύεται και παρακολουθείται ένας μεγάλος αριθμός δεικτών για την ασφάλεια, κατατάσσοντας την εταιρεία ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου στην Ευρώπη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων