Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Εμβολιασμοί και στις διακοπές: Δυνατότητα για ραντεβού 2ης δόσης σε διαφορετική περιοχή από την 1η

Μετά και τη σημερινή έξαρση των κρουσμάτων της covid 19 και ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» σαρώνει, τα ραντεβού για εμβολιασμό παρουσιάζουν μείωση.

Οι διακοπές έχουν θεωρηθεί ως ένας παράγοντας για τη μείωση των ραντεβού, καθώς πολλοί αναβάλλουν το εμβόλιο για όταν επιστρέψουν.

Ωστόσο, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με αλλαγή του ταχυδρομικού κώδικα μπορεί ο πολίτης να αλλάξει τον τόπο που θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου του. Μάλιστα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα με βάση τα στοιχεία του πολίτη «γνωρίζει» με ποιο σκεύασμα έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού του, οπότε στον ταχυδρομικό κώδικα του τόπου διακοπών εμφανίζει μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα και την αντίστοιχη διαθεσιμότητα για το ίδιο σκεύασμα.

Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να εμβολιασθεί π.χ. στην Αττική αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα θα βρίσκεται για παράδειγμα στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να επιστρέψει στην Αττική, αλλά αφού κάνει την πρώτη δόση, να μπει στην πλατφόρμα, να ζητήσει αλλαγή και βάζοντας τον νέο ταχυδρομικό κώδικα να βρει ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι από σήμερα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον για κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Η αρχή έγινε από την Κρήτη. Ο πρώτος που εμβολιάσθηκε στο σπίτι του είναι ένας 93χρονος πολίτης στο Τυμπάκι.

Σήμερα, οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου και στο Δήμο Φαιστού ανήλθαν στους 84.

Από αυτούς οι 7 εξυπηρετήθηκαν από τα κινητά συνεργεία ενώ οι 77 πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Τυμπακίου από το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι διαδικασία των εμβολιασμών συντονίστηκε από το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, ενώ την ευθύνη για την εποπτεία των εμβολιασμών είχε ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Αξίζει να τονιστεί πως εκτός από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν υπήρξαν αρκετοί ακόμα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προς εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδικασίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει πως «οι εμβολιασμοί προχώρησαν ικανοποιητικά, όσο συνεχίζεται η τέταρτη φάση σε όλη τη χώρα. Ελπίζουμε η πολύ καλή εικόνα να συνεχιστεί και να αυξήσουμε σημαντικά το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φθάνουν σχεδόν τους 100.000».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων