Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65 – 69 ετών

Από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 65 – 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεομιστοκλέους.
Από τη μεριά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά καθησυχαστική για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημείωσε δε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης του εμβολιασμού σημειώνοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ωστόσο συνεχίζει ενδελεχή έρευνα προσπαθώντας να διευκρινίσει αν υπάρχει συσχέτισ μεταξύ των περιστατικών θρομβώσεων και του εμβολίου. Όπως είπε, σε σύνολο 17 εκατ. δόσεων εμβολίων έχουν καταγραφεί μόλις 27 περιστατικά.

Το σύνδρομο εκδηλώνεται μετά από 7-14 μέρες από το εμβόλιο και τα συμπτώματα είναι ασυνήθη, έντονο θωρακικό ή κοιλιακό άλγος ή κεφαλαλγία.

Παράλληλα, τόνισε που δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία ούτε για άτομα με αλλεργίες. Ενόψει της άνοιξης, μάλιστα τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής των εμβολιασμών ατόμων με άτομα που έχουν αλλεργίες.

Σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως σήμερα έγιναν ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%, ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ακολούθως, τόνισε πως από την 1η Απριλίου μπαίνουμε σε μια νέα φάση, καθώς θα ενεργοποιηθεί το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων και συγκεκριμένα πάνω από 1.000, με στόχο να γίνουν τον Απρίλιο 1.500.000 εμβολιασμοί.

Επιπλέον, τόνισε πως την περασμένη Παρασκευή, 26 Μαρτίου, άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών, με τον κ. Θεμιστοκλέους να μιλά για «εκπληκτική συμμετοχή», καθώς κλείστηκαν ήδη 230.000 ραντεβού!

Πηγή: Reporter.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων