Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Εν αναμονή του Εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από την τέταρτη καταγγελία

Εξηγήσεις έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Λιγνάδης για την τελευταία καταγγελία που έγινε σε βάρος του από 24χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία την διαβίβασε στον εισαγγελέα προκειμένου να διεξάγει έρευνα και να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση νέας δίωξης ή μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και εκκρεμεί η απολογία του σκηνοθέτη για την δεύτερη δίωξη που του ασκήθηκε, η 19η ανακρίτρια αναμένεται να τον καλέσει μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του εισαγγελέα και για την τελευταία υπόθεση, ώστε εάν ασκηθεί νέα δίωξη να τον καλέσει και για τις δυο υποθέσεις από τις φυλακές της Τρίπολης στην Αθηνα.

Η δίωξη που είχε ασκηθεί από τον περασμένο Μάρτιο αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιγνάδης στο στάδιο παροχής εξηγήσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε χαρακτηρίσει προϊόν «μυθοπλασίας» τη μήνυση του τρίτου προσώπου σε βάρος του. «Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου τα καταγγελόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης υποστηρίζοντας ότι η μήνυση είναι ένα «φανταστικό σενάριο».

Σχετικά την περιγραφή του σπιτιού του ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε ότι αυτό είχε παρουσιαστεί σε περιοδικό ενώ έχει αιτηθεί την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με το μηνυτή, προκειμένου όπως λέει να αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζονται, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ στην στην οικία του και ότι δεν εκδήλωσε ποτέ την συμπεριφορά που του αποδίδει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων