Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Ένα 24ωρο με τον Σαρκοζί θα περάσει ο εκατομμυριοστός φίλος του στο Facebook!

Ένα ιδιαίτερο δώρο έκανε ο Νικολά Σαρκοζί στον εκατομμυριοστό υποστηρικτή του στο Facebook. Ο νέος ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς χάρισε στον Παριζιάνο “φίλο” του ένα 24ωρο μαζί του!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», o Σαρκοζί προσπαθεί να δείξει ότι είναι προσιτός στους ψηφοφόρους του αλλά και να κτίσει από τώρα το προφίλ του ηγέτη της Γαλλικής Δημοκρατίας και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κολωνία της Γερμανίας όπου θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Εκεί, βεβαίως, σύμφωνα με το protothema.gr, θα έχει την ευκαιρία να συντονίσει τον προεκλογικό του αγώνα με στόχο την γαλλική προεδρία το 2017, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συμβουλές της Άνγκελα Μέρκελ.

Στο μεταξύ, στην πατρίδα του, ο Νικολά Σαρκοζί περιμένει την απάντηση των πρώην πρωθυπουργών της Γαλλίας για το κάλεσμα που τους έχει ήδη απευθύνει με στόχο τον σχηματισμό μιας «επιτροπής» που θα συντονίζει τις προσπάθειες ανάκτησης της εξουσίας από τους Σοσιαλιστές.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέν Ζιπέ και πολιτικός αντίπαλος του Σαρκοζί , έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προβολή του και όχι η ενότητα του κόμματος.

Όπως επισημαίνει η γαλλική «Le Figaro», o Σαρκοζί είναι ο πρώτος Γάλλος πολιτικός με υποστηρικτές στο Faceboοk που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (UMP), ο Σαρκοζί έκανε την διαφορά και, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά το περιβάλλον του, ο υποστηρικτής του Σαρκοζί με τον αριθμό «ένα εκατομμύριο» στο Facebook, θα έχει την ευκαιρία να περάσει ένα 24ωρο στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος (UMP).

«Θα υπάρξει κάτι το ιδιαίτερο για τον ίδιο: να μείνει μία μέρα στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί». Το στρατηγείο του πρώην προέδρου της Γαλλίας έχει ήδη ενημερώσει τον τυχερό για το πότε θα βρεθεί στο πλευρό του νέου ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων