Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

« Ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω»

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Η υπογραφή της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων είναι θετικά νέα για την οικονομία καθώς θεωρώ ότι θα αναβαθμίσουν την γενικότερη απαισιοδοξία που υπάρχει στο επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας. Πρόκειται λοιπόν για επένδυση που, πέραν του γεγονότος ότι θα αποφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, θα δημιουργήσει επίσης θέσεις εργασίας και περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού.

Επιπροσθέτως τα αεροδρόμια μας θα ειναι πιο σύγχρονα,καθαρά και νοικοκυρεμένα ενώ σε λίγα χρόνια, με σταθερότητα και προσήλωση, θεωρώ οτι θα απομακρυνθούμε και απο τα αρνητικά ρεκόρ που συνδέονται με το όνομα μας.

Από την μια είναι μεγάλη ειρωνεία να παρατηρεί κάποιος τις αλλαγές πλεύσης αυτής της κυβέρνησης, ενώ από την άλλη δεν θα πρέπει να λησμονηθεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν εκάμφθη από τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Στα πισωγυρίσματα λοιπόν αυτής της εβδομάδας, δυστυχώς διαπιστώσαμε με λύπη αλλα και θυμό όλοι εμείς ιι μισάνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, ότι για ακόμη μια φουά η ιερά αγελάδα της χώρας μας το «Ελληνικό Δημόσιο» θα απολαύσει αυξήσεις μισθών και μια άρθρα απο προνόμια. Καταρχήν να τονίσω, οτι δεν είμαι αντίθετος σε ένα δημόσιο χαρακτήρα μιας οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης. Η αντίθεση μου έρχεται όταν ο κοινωνικός φιλελευθερισμός μετατρέπεται σε σοσιαλμανία και εξυπηρέτηση κομματικών ανταλλαγών κυρίως για την ανταπόδωση ευγνωμοσύνης για την ψήφο τους σε προγενέστερες εκλογές.

Για να μην παρεξηγηθώ όμως σε αυτήν την κατηγορία δεν τοποθετώ τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις από την αρχή της κρίσης και που δικαιωματικά (ηθικής πλευράς) αλλά και νομικά έχουν δικαιωθεί αλλά δυστυχώς μέχρι την ώρα που μιλάμε οι χρηματικές αποζημιώσεις δεν τους έχουν κατατεθεί.

Και κάτι για κλείσιμο, νομίζω πως έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την μετάθεση του ασφαλιστικού για Γενάρη και τα προαπαιτούμενα γιατρούς αγρότες κάπου εκεί γύρω, οι κοινωνικές εκρήξεις και φωνές των αξιοπαθουντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις με το σωστό μεταρρυθμιστικό πρόσημο ,το οποίο θα μπορέσει να υλοποιηθεί μόνο με την αντικατάσταση –μείωση της φορολογίας και εξισορρόπηση των αντιλαϊκων –φορολογικών μέτρων που έφερε η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων