Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ένα ερωτηματολόγιο «βάζει φωτιά» στην Ιπποκράτους

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ προτού καλά καλά ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος. Το ερωτηματολόγιο που διένειμε η Ιπποκράτους στις κομματικές οργανώσεις ανοίγοντας ζητήματα περί αλλαγής συμβόλων και ονομασίας όπως επίσης και φυσιογνωμίας πυροδότησε αντιδράσεις κυρίως από τους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς» που θεωρούν ότι είναι «ιεροσυλία» το να τίθεται προς συζήτηση το εάν το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα ή όχι!

Αντιρρήσεις για το ερωτηματολόγιο- εγκύκλιο διατύπωσε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά λέγοντας στους συντρόφους της ότι διαφωνεί απολύτως με το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου και τα ζητήματα που θίγει πχ σε σχέση με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Όμως η άποψη της κ. Γεννηματά να μην σταλεί το ερωτηματολόγιο στις οργανώσεις αλλά να κατευθυνθεί στην…πυρά δεν εισακούστηκε.

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ της Αριστερής Πρωτοβουλίας που ζήτησε την άμεση απόσυρση του ερωτηματολογίου-φωτιά.

Όλες αυτές οι αντιδράσεις μόνο τυχαίες δεν είναι. Δείχνουν από τώρα ότι στο Συνέδριο θα συγκρουστούν οι δύο κυρίαρχες-σήμερα- γραμμές, των αποκαλούμενων εκσυγχρονιστών περί τον Βενιζέλο και του λαΪκού ΠΑΣΟΚ που αυτήν την στιγμή δεν έχει κάποιον επικεφαλής.

Πάντως στο πλαίσιο των εμποδίων που θα υψωθούν απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο εντάσσεται και η παρέμβαση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και φιλοπαπανδρεϊκού Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την ηγεσία για μαγειρέματα στην επικείμενη εκλογή των οργάνων δια της αντικατάστασης της Επιτροπής Καταστατικού!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων