Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ένα βιβλίο για το πώς κάνεις το…ακατόρθωτο

Το 2010, η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα Αθλήτρια του Μαραθωνίου Δρόμου, «έτρεξε το ακατόρθωτο». Διένυσε μια απόσταση 524χλμ. από την Ακρόπολη στη Σπάρτη και πίσω στο Μαραθώνα, στο πρότυπο της διαδρομής του ημεροδρόμου της αρχαιότητας Φειδιππίδη. Υπήρξε έτσι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που επιχείρησε κάτι τέτοιο και έφερε εις πέρας τον Φειδιππίδειο Άθλο, επιτυγχάνοντας την κορυφαία στιγμή του δικού της έπους, του έπους μιας μεγάλης πρωταθλήτριας.

Το έκανε για τρεις λόγους: πρώτον, για να τιμήσει τα 2.500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα, δεύτερον, για να αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά (έτρεξε, ενώ είχε κρεμάσει παπούτσια εφτά χρόνια) και τρίτον, για να δείξει ότι μπορεί ως γυναίκα.

Η Μαρία Πολύζου, μέσα από τον Φειδιππίδειο Άθλο της κατέστη μυσταγωγός της μακράς και εξελικτικής εκείνης διαδρομής που διανύει ο άνθρωπος, προκειμένου να αποκτήσει τη γνώση. Η υπερβατική της διαδρομή την οδήγησε στην αυτογνωσία και στην εσωτερική ανάταση.

Την εμπειρία αυτή μοιράζεται σήμερα με την έκδοση του βιβλίου της «Ψυχή τε και σώματι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεγάλη Κόπη» και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Φυτράκη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων