Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Ένας 20χρονος «μοναχικός λύκος» έκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία των 1.000 πολιτικών στη Γερμανία

Την Κυριακή το βράδυ οι γερμανικές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον χάκερ που φέρεται να είναι υπεύθυνος για την κλοπή προσωπικών δεδομένων περίπου 1.000 πολιτικών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (ΒΚΑ) και της Γενικής Εισαγγελίας Φρανκφούρτης ενημέρωσαν ότι ο ύποπτος είναι ένας 20χρονος μαθητής που ζει με τους γονείς του. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ. Ενώ στην αρχή των ανακρίσεων ο ύποπτος αρνούνταν την πράξη στην πορεία παραδέχτηκε ότι είναι ο υπαίτιος της υποκλοπής των προσωπικών δεδομένων και της διαρροής τους στο διαδίκτυο.

Από το μέχρι στιγμής πόρισμα των ερευνών προκύπτει ότι πρόκειται για έναν μεμονωμένο δράστη χωρίς διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Ως κίνητρο για την πράξη του ο 20χρονος ανέφερε ότι τον είχαν ενοχλήσει δημόσιες τοποθετήσεις των θυμάτων της διαρροής. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ηλικία του αλλά και το γεγονός ότι ο ύποπτος έδειξε τελικά διάθεση για συνεργασία η εισαγγελία αποφάσισε να τον αφήσει ξανά ελεύθερο.

Συνέντευξη Ζέεχοφερ

Συνέντευξη παραχώρησε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ο οποίος παρά την κριτική που του ασκούνταν τις τελευταίες ημέρες, μέχρι τώρα είχε αποφύγει τις όποιες δηλώσεις που αφορούν αυτή την περίπτωση. Ο Χ. Ζέεχοφερ αντέδρασε στις κατηγορίες που θέλουν τις αρχές να αντέδρασαν με καθυστέρηση δηλώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «έδρασαν κάθε στιγμή πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά». Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαγραφή των δεδομένων από το διαδίκτυο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων