Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ένας Κύπριος στη λίστα των NYT για τους καλλιτέχνες με το πιο αξιόλογο έργο για το 2019

Στη λίστα των New York Times με τους εικαστικούς που δημιούργησαν τα πιο αξιόλογα έργα τέχνης το 2019 βρέθηκε ο Χριστόδουλος Παναγιώτου από τη Λεμεσό.

Ο Jason Farago, συντάκτης του αμερικανικού μέσου, εκθείασε το έργο του νεαρού Kύπριου σε άρθρο με τίτλο «Art For Our Moment», γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν νομίζετε ότι η κριτική απέναντι στους θεσμούς είναι ένα άχαρο εγχείρημα, δύο εκθέσεις του Κύπριου καλλιτέχνη θα κάνουν την καρδιά σας να σταματήσει, αποκαλύπτοντας την ομορφιά της εξερεύνησης ενός μουσείου. Στο Camden Arts Center στο Λονδίνο, ο κ. Παναγιώτου έβγαλε τις πόρτες από τους μεντεσέδες και τις αντικατέστησε από ροζ παράθυρα, εξισώνοντας δύο παραδομένα νησιά: την δική του μεσογειακή πατρίδα και την διαιρεμένη εξαιτίας του Brexit Βρετανία. Στο Musée d’Orsay στο Παρίσι επικαλέστηκε τα ερείπια του Χρόνου μέσα από τις πιο αδιόρατες κινήσεις, όπως ένας Rodin τοποθετημένος ανάποδα και ένα χαλί που ξέθαψε από τα σκουπίδια του μουσείου.»

Γεννηθείς το 1978 στη Λεμεσό, ο Χριστόδουλος Παναγιώτου έχει λάβει τα βραβεία «ΔΕΣΤΕ» και «The Future of Europe» το 2005 και το 2010 αντίστοιχα, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή μουσεία. Το έργο του «The Sea» εκτίθεται μόνιμα στις συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Στοκχόλμης.

HTML tutorial

*Φωτογραφία από την προσωπική σελίδα του Χριστόδουλου Παναγιώτου στο Facebook

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων