Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ένας μαθητής αυτοκτονεί κάθε μία ώρα στην Ινδία

Το κύμα αυτοκτονιών σε σχολεία και κολέγια της Ινδίας αυξάνεται συνεχώς, με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να δείχνουν ότι ένας μαθητής βάζει τέλος στη ζωή του κάθε 55 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2014 και μέσα σε διάστημα τριών ετών, πάνω από 26.000 μαθητές αυτοκτόνησαν.   Μόνο το 2016, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 9.474 ανθρώπους. Ήτοι μία αυτοκτονία κάθε 55 λεπτά.

Παρότι, σύμφωνα με το Quartz, τα αίτια της αύξησης αυτής δεν έχουν εξακριβωθεί, η αποτυχία στις εξετάσεις ήταν ο βασικός λόγος για περίπου το 1/4 των περιπτώσεων. Δηλαδή, περίπου 7.500 αυτοκτονίες.

Αυτό δήλωσε στην Κάτω Βουλή της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Hansraj Gangaram Ahir, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.   Ωστόσο, η αποτυχία στις εξετάσεις δεν είναι η μοναδική αιτία. Αναγκαστικές επιλογές καριέρας, ο φόβος της αποτυχίας και το γενικότερο στίγμα που συνδέεται με τις ψυχικές διαταραχές ωθούν συχνά μαθητές και φοιτητές στο απονενοημένο διάβημα σύμφωνα με την YourDost, μία διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία.

Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότεροι από 5.000 ψυχίατροι και ακόμη λιγότεροι κλινικοί ψυχολόγοι (περίπου 2.000) σε μία χώρα με πληθυσμό 1,3 δισ.

Πρόσφατα, σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει το κύμα αυτό των μαζικών αυτοκτονιών, η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε την υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος Ψυχικής Υγείας σε ορισμένες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών για την αποτροπή αυτοκτονιών, για τη διαχείριση του άγχους στον εργασιακό χώρο, ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμβουλευτική σε σχολεία και κολέγια.

Πηγή: www.lifo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων