Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ένας 3χρονος με 142 IQ είναι το νεότερο μέλος της MENSA στη Βρετανία

Ένα αγόρι ηλικίας τριών ετών που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο με καταγωγή από τη Μαλαισία έγινε το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa, της πολυπληθέστερης και παλαιότερης κοινότητας υψηλού IQ διεθνώς, ανακοίνωσε επισήμως o οργανισμός.

O μικρός Muhammad Haryz Nadzim κλήθηκε να γίνει μέλος της κοινότητας της Mensa όταν πέτυχε 142 πόντους στο τεστ νοημοσύνης Stanford-Binet, αποκάλυψε η μητέρα του Nur Anira Asyikin, στο CNNi.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο John Stevenage, επικεφαλής της Mensa Βρετανίας, ο οποίος καλωσόρισε τον Haryz στην κοινότητα των ανθρώπων που διακρίνονται για την υψηλή τους νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Mensa, για να γίνει κάποιος μέλος χρειάζεται να «επιδείξει ότι ανήκει στο 2% του πληθυσμού» από πλευράς νοητικής αντίληψης.

HTML tutorial

Σημειώνεται ότι το τεστ IQ της Mensa είναι σχεδιασμένο για παιδιά και ενήλικες ηλικίας από 10,5 ετών και πάνω. Για παιδιά κάτω των 10 ετών, απαιτείται γνωμοδότηση από εκπαιδευτικό ψυχολόγο, ο οποίος θα καθορίσει το IQ του παιδιού.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Haryz, ο οποίος, σε συνδυασμό με το σκορ του στο IQ τεστ Stanford – Binet έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή του από τη βρετανική Mensa. Το τεστ αποτελεί συνδυασμό ερωτήσεων μαθηματικών, ανάγνωσης, απομνημόνευσης και λογικής σκέψης.

Ένα συνηθισμένο 3χρονο

Η μητέρα του Harzy, μηχανικός που ζει το Durham της Αγγλίας, λέει ότι η οικογένειά της γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ξεχωριστός και πριν από τη Mensa. Παρόλο που αναφέρεται σε αυτόν ως το «mini κομπουτεράκι» της, η μικρή αυτή ιδιοφυία είναι σε κάθε περίπτωση ένα φυσιολογικό παιδί.

Πηγή: CNNi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων