Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

«Ενδεχόμενο Brexit σημαίνει μεγάλα εμπόδια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Η αστυνομία στη Βρετανία θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αν τελικώς η χώρα αποφάσιζε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε ο επικεφαλής της Europol, της υπηρεσίας αστυνομικής συνεργασίας της ΕΕ.

«Αν λάβουμε υπόψη την υποδομή που (η βρετανική αστυνομία) έχει βοηθήσει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από τους κόλπους της Ένωσης θα κάνει τη δουλειά του Ηνωμένου Βασιλείου πιο δύσκολη, νομίζω, για την προστασία των πολιτών από την απειλή της τρομοκρατίας», ήταν η ακριβής δήλωση του Rob Wainwright, του επικεφαλής της Europol.

Τα σχόλιά του αυτά εξέφρασε στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών μιας νέας μονάδας για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Europol, εννέα στους δέκα αιτούντες άσυλο που φτάνουν στην Ευρώπη έχουν διευκολυνθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από ένα εγκληματικό δίκτυο λαθρεμπορίας.

Ο οργανισμός αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τέτοιες οργανώσεις στην Ευρώπη έχουν έσοδα που αγγίζουν τα € 6.000.000 σε ετήσια βάση.

Πηγή
Euronews

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων