Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ενδεχόμενο κοινής παρέμβασης Μέρκελ-Ολάντ για την Ελλάδα

Κοινή παρέμβαση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε δηλώσεις του χθες τη νύχτα από τις Βρυξέλλες ο κ. Ολάντ είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυρία Μέρκελ, θεωρούν ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θέτουν εμπόδια στην Ελλάδα, ούτως ώστε -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- οι Έλληνες να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ακόμη πως εάν η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που τέθηκαν και συνεχίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι Έλληνες θα πρέπει επίσης να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν είναι δικός του ρόλος να αποφασίσει για λογαριασμό των Ελλήνων βουλευτών και του λαού, ενώ τόνισε ότι παρόλο που υπάρχει σήμερα πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, δεν συγκρίνεται με την κατάσταση που επικρατούσε το 2012, καθώς «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από τότε».

«Πριν από 2,5 χρόνια υπήρχαν ορισμένοι που αναρωτιόντουσαν κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, σήμερα κανείς δεν θέτει πλέον αυτό το ζήτημα. Κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν εκ νέου επιπλοκές με την Ελλάδα

Την ελπίδα ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση εξέφρασε από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε μία σταθερή πορεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων