Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ενισχύεται το ΕΣΥ με 117 κλίνες – 16 είναι ΜΕΘ

H Euromedica θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 117 κλίνες στη Θεσσαλονίκη και την Δυναμικό 117 κλινών, εκ των οποίων οι 16 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει θέσει ο Όμιλος υγείας Euromedica στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες νοσηλείας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του συστήματος υγείας της χώρας, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, τρεις γενικές κλινικές της Euromedica στη Βόρειο Ελλάδα, δύο στη Θεσσαλονίκη και μία στην Κοζάνη, έχουν κινητοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό, που αφορά σε νοσηλεία περιστατικών μη-Covid.

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος της Euromedica από το σύνολο των κλινών τριών μονάδων της έχει θέσει στη διάθεση του συστήματος υγείας της χώρας :

88 κλίνες από τη κλινική Κυανούς Σταυρός, στη Θεσσαλονίκη (δίπλα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), εκ των οποίων 7 σε πολυδύναμη ΜΕΘ, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αυξηθούν σε 10 κλίνες ΜΕΘ.
9 κλίνες στη πολυδύναμη ΜΕΘ της Γενικής Κλινικής, στη Θεσσαλονίκη
20 κλίνες της Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή, στην Κοζάνη

Η διάθεση των κλινών έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας από τις 8 Νοεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με την κλινική Κυανούς Σταυρός και τη Γενική Κλινική του Ομίλου.

Επιπλέον ο Όμιλος, γνωστοποιεί οτι μπορεί να διευκολύνει μη-Covid-19 νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται σε δημόσιες δομές, προσφέροντας τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της κλινικής Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη και τη ΜΤΝ στην Ζωοδόχο Πηγή στην Κοζάνη, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ΜΤΝ σε δημόσια νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση νεφροπαθών με Covid-19.

Η χρήση των κλινών, η οποία προσφέρεται για όσο καιρό χρειαστεί χωρίς περιορισμό ημερών, εκτιμάται από τον Όμιλο, οτι θα μπορούσε να ανακουφίσει το ΕΣΥ από τουλάχιστον 1.100 ασθενείς σε μηνιαία βάση, μειώνοντας την επιβάρυνση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απελευθερώνοντας θέσεις νοσηλείας και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τα επείγοντα περιστατικά Covid-19.

Υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που στην πλήρη ανάπτυξή του ξεπερνά τα 27 εκατ. € , η διοίκηση της Euromedica έχει ήδη επενδύσει € _7,5εκ., προχωρώντας στη συνολική αναβάθμιση του Ομίλου με σύγχρονες ιατροτεχνολογικές υποδομές, οι οποίες της επιτρέπουν πλέον να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζoντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στην περίθαλψη των ασθενών, σύμφωνα τον Όμιλο. Η Euromedica εφαρμόζει όλα τα σχετικά πρωτόκολλα με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής εξέτασης για Covid-19 (μοριακή εξέταση PCR) κατά την εισαγωγή ασθενών. Η Euromedica, καταλήγει σημειώνοντας ότι, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών στέκεται δίπλα στην ελληνική πολιτεία και την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες της, όπου και όποτε αυτές χρειαστούν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων