Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Β.Κορέας-ΗΠΑ

Και δεύτερο αεροπλανοφόρο ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μετέδωσε το CNN, Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου θα διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδευόμενο από μοίρα πλοίων συνοδείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Και όπως έδειξε η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, η Βόρειος Κορέα πέτυχε ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα.

Το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας με πορεία προς την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ έχει ολοκληρώσει την τεχνική συντήρησή του, αλλά και μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού ναυτικού.

HTML tutorial

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αρμόδια ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο «εξέρχεται από μια μακρά περίοδο παραμονής και συντήρησης στη βάση του και θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ronald Reagan, όσο και τα πλοία της συνοδείας του, μπορούν να είναι επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση της αποστολής τους».

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ’ αντικαταστήσει το USS Carl Vinson στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.

Το USS Ronald Reagan είναι κλάσης Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών, ενώ μεταφέρει περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη. Το σκάφος καθελκύστηκε το 2003, ενώ το κόστος κατασκευής του έφτασε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων