Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Ένταση και φωτιές στη Μεσογείων για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά

Ένταση επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου συγκεντρωμένοι Ρομά αντιδρούν στην κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού τους στο Χαλάνδρι. Οι Ρομά μένουν στη συγκεκριμένη περιοχή από το 1971.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ εκτός από τους Ρομά συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιούν κοινωνικοί φορείς.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικές επιχειρήσεις.

«Δεν είναι λύση να μεταφέρουν μαθητές και γέροντες που ζουν εδώ 40 χρόνια στο σημείο αυτό στην κορυφή ενός βουνού»τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου. «Να αποσυρθούν τα σχέδια αυτά και να κάτσουμε στο τραπέζι να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μία λύση ουσίας στο ζήτημα, χωρίς τη δημιουργία μίας εμπόλεμης ζώνης μέσα στον οικιστικό ιστό» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η απελθούσα δημοτική αρχή δεν είχε κάνει τίποτα και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον.

Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ρεύμα καθόδου, λόγω των κινητοποιήσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων