Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε Πρόεδρο και συνηγόρους

Ένταση επικράτησε για άλλη μία φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά ανάμεσα στην Πρόεδρο, την πολιτική αγωγή και τον συνήγορο του Ρουπακιά.

Αφορμή η σοβαρή καθυστέρηση του συνηγόρου αλλά και η απροθυμία συναδέλφων του, όπως ο ίδιος είπε να τον αντικαταστήσουν για όσο λείπει.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κ. Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από τους δικηγόρους να επικαλεστούν το γεγονός ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά και να ζητήσουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους τους ώστε να μη συμμετέχουν στην αποχή από τα καθήκοντά τους που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι αδιανόητο να σας περιμένουν 100 άνθρωποι πάνω από τρεις ώρες.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑ: Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι θέμα να ζητάτε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Πρέπει να το ρυθμίσετε. Να συνεννοηθείτε με τον συνάδελφό σας να αναλαμβάνει εκείνος όταν εσείς καθυστερείτε.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Το έχω κοιτάξει και υπάρχει απροθυμία από τους συναδέλφους…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ορίσουμε εμείς έναν δικηγόρο για να μην ξανασυμβεί. Θα σας περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τους συνηγόρους τι προτίθενται να κάνουν με την αποχή που έχουν εξαγγείλει οι δικηγορικοί σύλλογοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την αποχή του Συλλόγου σας τι θα κάνετε;

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Η αποχή είναι απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αλλά εξ αρχής είχατε λάβει ειδική άδεια για να έρθετε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αφορούσε άλλο λόγο εκείνη η άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να εκθέσετε στους συλλόγους σας τις ειδικές συνθήκες αυτής της δίκης για να πάρετε άδεια. Μέχρι τις 15 θα είναι η αποχή. Δεν μπορεί αυτή η δίκη να καθυστερεί άλλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αποταθήκαμε στον Σύλλογο Πειραιά και μας έδωσε άδεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Και οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα έχουμε ζητήσει άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Πειραιάς ενέκρινε, περιμένουμε της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, που την περασμένη εβδομάδα είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο συνήγορο υπεράσπισης που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία, να χειροδίκησε σε σύζυγο αλλοδαπού δημοσιογράφου που παρακολουθούσε τη δίκη, κατήγγειλαν εκ νέου εγγράφως το περιστατικό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο φύγατε κι αυτός καταχωρήθηκε στα πρακτικά.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10 προκειμένου να έχουν τον χρόνο οι δικηγόροι να αποταθούν στους συλλόγους τους ζητώντας την ειδική άδεια να παραστούν στη δίκη κατά τη διάρκεια της αποχής τους.

με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων