Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ένα ποτήρι κρασί για το… “Enter Crisis” από τις Εκδόσεις Παπαζήση

Με αφορμή την έκδοση του κόμικ €nter Crisi$ των Νίκου Κουτσιαρά και Κυριάκου Φιλίνη, με εικονογράφηση του Δημήτρη Κουμεντακάκου, οι Εκδόσεις Παπαζήση σας προσκαλούν για ένα ποτήρι κρασί στο Books Plus/art & Coffee, (Πανεπιστημίου 37) την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 19:00. Ο Γιάννης Τσίρμπας, Λέκτορας ΕΚΠΑ και πεζογράφος, θα πει δυο λόγια για το κόμικ.

Το Enter Crisis του είναι ένα κόμικ με θέμα την παγκόσμια, την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική χρηματο-οικονομική κρίση – τα ορόσημα (κεφάλαιο 1), τις αιτίες (κεφάλαιο 2) και τις πολιτικές διαχείρισής της (κεφάλαιο 3).

Όχημα της αφήγησης είναι ο διαδικτυακός διάλογος, για την ακρίβεια η αντιπαράθεση στο πλαίσιο ενός ηλεκτρονικού οικονομικού φόρουμ, μεταξύ ενός Γερμανού τραπεζίτη, ενός Ισπανού άνεργου, μίας Γαλλίδας Ευρωβουλευτή, ενός Έλληνα φοιτητή, ενός Αμερικανού δημοσιογράφου και μίας Αγγλίδας καθηγήτριας χρηματοοικονομικής. Τα επιχειρήματα τους είναι τεκμηριωμένα με γεγονότα και ποσοτικά δεδομένα, τα οποία επεξεργάζεται μία έξυπνη και πολλαπλώς πρωτότυπη εφαρμογή.

Σε αυτήν, άλλωστε, αποδίδεται ο μετασχηματισμός του διαδικτυακού διαλόγου των έξι σε ιστορία μίας παρέας, ανομοιογενούς ασφαλώς. Και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής γίνονται, εκ των πραγμάτων, συγγραφείς ενός οικονογραφημένου (και εικονογραφημένου) εγχειριδίου ευρείας κυκλοφορίας.

HTML tutorial

Κουτσιαράς, Ν., Φιλίνης, Κ., (2016), Enter Crisis: Μια Οικονογραφημένη Ιστορία, Αθήνα: Εκδόσεις Παπαζήση.
Εικονογράφηση: Δημήτρης Κουμεντακάκος (DK-ART)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων